Welkom

Door middel van deze blog wil ik christenen oproepen om aan de slag te gaan en anderen te helpen duurzaam te worden. Een christen heeft een voorbeeldfunctie op veel terreinen. Ten eerste wijst een christen op het verlossingswerk van Jezus. Daarnaast laat een christen zien hoe hij/zij omziet naar deze wereld, zowel naar de mensen als de natuur. Verstandig omgaan met medemensen, natuur en geld zijn kernbegrippen. Wil jij je bij deze groep aansluiten? Stuur een bericht aan: DuurzamechristenKees@gmail.com

woensdag 26 mei 2010

Autorijden op meloen?!

Of de wereldwijde kreet om benzine verhoord wordt, is de vraag, maar opmerkelijk is het wel. Wetenschappers hebben ontdekt dat uit ongeoogste watermeloenen brandstof gewonnen kan worden. Eindelijk een oplossing voor mensen die niet van die benzinelucht bij tankstations houden!

Meer dan 360.000 ton aan watermeloenen ligt elk jaar weg te rotten omdat deze niet goed genoeg worden bevonden voor de verkoop wegens hun ongewone grootte of vorm. Boeren laten om deze reden 20 tot 40 procent van hun oogst in de grond zitten en doen hier verder niets mee, doodzonde natuurlijk. Wetenschappers van het Amerikaanse ministerie van Landbouw in Oklahoma kunnen de meloenen echter wel goed gebruiken. Ze hebben namelijk een manier gevonden om ethanol te maken uit deze ongewenste pechvruchten. Goed nieuws voor de boer en het milieu dus!

De wetenschappers voorspellen dat er genoeg sap in de verspilde watermeloenen zit om ongeveer 2,5 miljoen liter ethanol per jaar te produceren. Hoewel deze hoeveelheid niet in verhouding staat tot de jaarlijks voorspelde totale hoeveelheid van 9 miljard liter ethanol, kunnen de watermeloenen de hoeveelheid water en stikstof verminderen die nodig is om de brandstof te maken.

Bron: De betere wereld

Geen opmerkingen: