Welkom

Door middel van deze blog wil ik christenen oproepen om aan de slag te gaan en anderen te helpen duurzaam te worden. Een christen heeft een voorbeeldfunctie op veel terreinen. Ten eerste wijst een christen op het verlossingswerk van Jezus. Daarnaast laat een christen zien hoe hij/zij omziet naar deze wereld, zowel naar de mensen als de natuur. Verstandig omgaan met medemensen, natuur en geld zijn kernbegrippen. Wil jij je bij deze groep aansluiten? Stuur een bericht aan: DuurzamechristenKees@gmail.com

dinsdag 18 mei 2010

Duurzaamheid, de keuzes van de politieke partijen

Ik las op Duurzaamnieuws.nl in het kort de duurzame doelen van de politieke partijen. Van de ChristenUnie werd het volgende gemeld:

“Biddend om Gods zegen zetten we ons in voor een bloeiende samenleving, een duurzame economie en een dienstbare overheid.” Zo sluit de ChristenUnie de inleiding van haar partijprogramma af. De vraag hoe we de crisis kunnen benutten als kans op een duurzamer economie is één van de vier kernvragen uit het programma. De partij wil “een economie waarin consumenten geen genoegen meer hoeven te nemen met oneerlijk en onduurzaam gemaakte producten”.

Volgens de ChristenUnie is er een “samenhang tussen crises op financieel vlak, op het gebied van voedsel, klimaat en natuurlijke hulpbronnen. Die samenhang is dat de Westerse wereld te kampen heeft met een fundamentele waardencrisis. In het christelijk-sociale denken staan verantwoordelijk beheer van de schepping en onderlinge solidariteit centraal. De mens leeft niet voor zichzelf. Economische groei is geen doel op zich maar een middel.”

Zoals uit deze passage blijkt hanteert de ChristenUnie een brede definitie van duurzaamheid. Onder de noemer 'duurzame economie' komen onderwerpen als wonen, waterbeheer en mobiliteit samen in het programma.

De ChristenUnie wil dat de overheid met gericht inkoopbeleid via een “agentschap Duurzaam Inkopen” bedrijven stimuleert, die maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Dat is dus een partij naar mijn hart.

Geen opmerkingen: