Welkom

Door middel van deze blog wil ik christenen oproepen om aan de slag te gaan en anderen te helpen duurzaam te worden. Een christen heeft een voorbeeldfunctie op veel terreinen. Ten eerste wijst een christen op het verlossingswerk van Jezus. Daarnaast laat een christen zien hoe hij/zij omziet naar deze wereld, zowel naar de mensen als de natuur. Verstandig omgaan met medemensen, natuur en geld zijn kernbegrippen. Wil jij je bij deze groep aansluiten? Stuur een bericht aan: DuurzamechristenKees@gmail.com

dinsdag 18 mei 2010

Energie zuinig wonen

Ik las in het eigen huis magazine dat zij een onderzoek hadden gedaan en geconcludeerd hadden dat de bereidheid van consumenten om extra te betalen voor een energiezuinige nieuwbouwwoning gering is. Máár mensen die goed zijn geïnformeerd over de verwachte prijsstijging voor gas en elektriciteit en de mogelijkheden van energie besparen, zijn wél eerder bereid de beurs te trekken voor energiezuinige systemen.

Ik zou graag voorlichting willen gaan geven. Veel medechristenen zouden beter met hun budget uit kunnen komen als zij adviezen op dit gebied zouden krijgen.
Even een tip van de dag: De douchecoach!



Het is bewezen dat iemand bij een douchebeurt na 5 minuten helemaal schoon kan zijn. Toch staat men gemiddeld 15 minuten onder de douche. Door korter te douchen kan veel gas en euro's bespaard worden, zeker wanneer men met meer dan 1 persoon een huishouden voert. De douchecoach laat je zien wanneer de 5 minuten voorbij zijn. Kan met zuignap op de tegels worden geplakt.

Op zoek naar meer energiebesparende mogelijkheden? Check deze site:
Eco-logisch

Geen opmerkingen: